Mam dotaz , dneska mi prisla do emailu jejich  reklama   o obnoveni letu    Mrknul jsem na lety a je  tam  Dublin -Praha od  22.6. , Ryanair ma  az od  1.7.  Tezko muze nekdo rict dneska ,jestli  to urcite v cervnu poleti  ,ale nemel nekdo nejkake vyrizovani a zmeny u Aer Lingus v posledni dobe  a jak se stavi  k voucherum ,nebo refundu  Uz jsem s nima hodne dlouho neletel  , kdyz bych  koupil tu letenku na  cerven a oni by nakonec neleteli   s cim bych mohl pocitat  ? Diky  .

Aer Lingus

Založil ve fóru Letecké společnosti

Mam dotaz , dneska mi prisla do emailu jejich  reklama   o obnoveni letu   

Mrknul jsem na lety a je  tam  Dublin -Praha od  22.6. , Ryanair ma  az od  1.7. 

Tezko muze nekdo rict dneska ,jestli  to urcite v cervnu poleti  ,ale nemel nekdo nejkake vyrizovani a zmeny u Aer Lingus v posledni dobe  a jak se stavi  k voucherum ,nebo refundu 

Uz jsem s nima hodne dlouho neletel  , kdyz bych  koupil tu letenku na  cerven a oni by nakonec neleteli   s cim bych mohl pocitat  ?

Diky



0

No, buď ti daji voucher ( refundu bych moc nevěřil ) nebo pokud bude BA litat, tak by te mohli dat na let s BA via LHR 

0 Citovat

tak ja mam zrusene 3 lety s Lingusem. Nabidli rebooking nebo voucher. Chtel jsem voucher, zatim nic nedorazilo a to jsem prvni letenku rusil tak pred 4 tydny....  Voucher
 ma byt na 110% a platny 5 let

0 Citovat

Aha  diky  ja uplne  zapomel  ze  jsou ted spolceni s BA  a nejak jsem  vnimal,  ze  to u nich nejak dlouho trva .asi bych se to pokusil prehodit  na let o par dnu pozdeji  ,.pres UK letet nechci,  to si radeji priplatim na  to KLM pres  Amstr a muzu letet i driv  .,

Zalezi jak to dopadne s  testy v CR  

0 Citovat

Nemáte někdo zkušenost jak změnit překlep v jméně u rezervace přes Mytrip? Volal jsem jak na prodejce tak na leteckou společnost kde mi říkají že změnu musí provést prodejce tj. Mytrip a na Mytrip mě dali číslo rezervace a že změnu musím provést z letecké společnosti. Už jsem volal oběma dvakrát a pořád tvrdí to samé. Tak vůbec nevím co s tím. Děkuji.

0 Citovat

Tak zvláště, pokud to je ten tady promovaný let do USA, snaž se to změnit, ať ti nezůstane Černý Petr v ruce... Ta změna je samozřejmě prvotně věc prodejce. Je možné, že budou chtít fee jako za změnu rezervace, ale to už je úděl nákupu u Etraveli Group.

0 Citovat

Tak ona je ještě otázka, jak velký překlep to je. Běžně aerolinky tolerují tři písmena a jestli je to něco Tomas a Tomsa, tak bych to vůbec neřešil.

1 Citovat

Ja bych Aer Lingusu   pripomenul jejich chybne hlaseni  z nedavne doby , ze se cesujici maji pripravit na nouzove pristani na mori  Za asi  2minuty vysel pilot s kabiny  a posadka informovala  ze to bylo nedopatreni ,,,No sikovny  by s toho mozna i vyrazil nejake to euro ,,,ale delam si legraci i kdyz se to fakt prihodilo .

Pochybuju ze by  preklep v krestnim jmene nekdo resil  Prijmeni pochopitelne ano Jinak proc nakupovat pres tretiho kdyz Aer Lingus  kazdou chvili nabizi z Irska i USA  dost levne a do Dublinu  jde z Prahy letet Ryanairem ...

PS : Uz jsem cetl jinde  je otazka jestli to nekdo bude posuzovat jak  chybu 4 pismen nebo 3

0 Citovat

Hlášení o přípravě na nouzové přistání jsem zažil s BA v Londýně. Po chvíli se znuděným  hlasem z pilotní kabiny ozvalo: Sorry, špatnej čudlík. Ale s pár lidmi to docela zamávalo.

0 Citovat

Mate někdo zkušenost s "short check" zavazadel u AL? Mam ten promo let PRG-DUB-JFK, JFK-DUB-BER a samozřejmě ten poslední let je pro mě nic moc, místo toho jsem koupil DUB-PRG u Ryanair a protože je to poslední let v cestě, tak mi nehrozí, že by zrušily zbytek cesty.

Mam ale malé zavazadlo, které se asi bude muset odbavit. Přestup je skoro 10 hodin v Dublinu, nevíte, jestli mě ho nechají vyzvednout tam?

0 Citovat

Taky me to ceka pristi tyden tahle cesta, ale s koncovkou ve Vidni. Stale jsem z tech podminek nepochopil, jestli se klasicky prirucak odbavuje do podpalubi nebo ne?

1 Citovat

Taky z toho nejsem úplně moudrý. Ale z tohoto se zdá, že by mělo jít na palubu: 

When is a carry-on bag with priority boarding included? If a 10kg bag is included, you must take this on board with you.
  • Connections - Customers connecting to/from an Aer Lingus transatlantic flight or a connecting flight with an interline partner.
0 Citovat

A jestli odbavi zavazadlo(a) do Dublinu a pak se musi odbavit znovu, nebo pujdou rovnou do NY. Vzhledem k dennimu stopoveru by se hodilo vedet, jestli budu mit v Dublinu k dispozici prirucak :)

0 Citovat

Tak normálně se při odbavení ptají, tak očekávám, že to tady bude totéž. 

0 Citovat

Možná někomu pomuze. Leteli jsme taky v akci PRG-JFK-BER v DUB čekání 12 hodin na let do BER. Po příletu z JFK ve 4:50 jsme došli na ticketing aer Lingus a zeptali jsme ze jsme s dětmi a máme čekání 12 hodin na let do Berlína jestli nemůžeme letět do Hamburku, který letí za 1,5 hod. Odpověď: Jasné není problem. Dokonce i všechna odbavena zavazadla z new yorku do Berlína našli a poslali do Hamburku. 
Dokonce říkala paní, ze jestli chceme můžeme zkusit o refund jízdenek na vlak Hamburk Berlin. 
za mne palec nahoru. 

1 Citovat

Hele, kdo to už proletěl, jak dlouho mu trvala komplet CBP preclearance v DUB? Díky

0 Citovat

cali napsal(a):

Hele, kdo to už proletěl, jak dlouho mu trvala komplet CBP preclearance v DUB? Díky

 

25 vterin. Jen otisky a scan oči. 6 okenek otevřených a nikde nikdo. 

0 Citovat

Je dost míst pro palubní zavazadla? Mám je bez TSA zámků, takže by zamrzelo, kdyby je šoupli na odbavení a v USA je rozpárali.

0 Citovat

Oki tak odbavovat jsem to zavazadlo radsi nezkousel, ale uplne v pohode prosel jeden 10kg kufr + 20l batoh. V letadle bylo dost mista na kufr.

0 Citovat

Asi záleží, kolik chytnete na ty preclearance zrovna lidí, my měli odlet v neděli v 11 dopo a byly docela fronty jak u celníků, tak hlavně na security před... A mě klasicky vytáhli na důkladnou kontrolu :D

Jinak prostoru na příručáky bylo dost, ani tam ani zpět nebylo letadlo plný...

0 Citovat

Letím s AerLingus poprvé teď ve středu do NY. Vyplatí se nějak nahrávat ty covid dokumenty do 3rd party app VeriFLY, má to nějaké výhody, dělal jste to někdo?

0 Citovat

Dělal jsem to, když jsem letěl na Havaj s BA a je to úplně k ničemu. Stejně po mě při check-inu chtěli očkování a test. Pak už nikde nic nechtěli. 

0 Citovat

Letěli jsme teď na konci května, preclearance taky celkem rychlovka, jak kontrola, tak imigrační. I když jsme z Prahy měli zpoždění, stihlo se to i s dvojnásobnou dávkou Guinness na letišti (plánovaný 3h přestup). Největší fronta z celého tripu tak byla v Praze na check-in.

Jinak příručák mi přišlo, že nikdo nikde neřešil, určitý problém s místem byl v těch kratších letech, ale tam si vždy někdo batoh případně strčil pod sedačku, aby se nahoru vešel kufr. Neviděl jsem, že by někoho nutili s příručákem do podpalubí.

0 Citovat

ejkie napsal(a):

Letím s AerLingus poprvé teď ve středu do NY. Vyplatí se nějak nahrávat ty covid dokumenty do 3rd party app VeriFLY, má to nějaké výhody, dělal jste to někdo?

Píšou, že online checkin do USA lze pouze s kompletně vyplněným profilem VeriFly. Já ho měl, a online checkin udělal, ale během online checkinu to nějak na VeriFly neodkazovalo, tak nevím, jestli je skutečně potřeba.

Online checkin je asi lepší udělat, budete mít přiděleny místa dříve než ostatní, tzn. z většího počtu míst. My měli na 3 letech ze 4 místa u okna.

Na letišti v Praze chtěli očkování a ESTU a v Dublinu už nic nechtěli, pokud si dobře vzpomínám.

Preclearence jinak byla fakt rychlovka, bez front, 3 otázky, otisky, fotky a hotovo. Letěli jsme v pondělí ke konci května.

Příruční zavazadla nikdo neřešil.

0 Citovat

Tak online check-in nepustí dál bez registrace a vyplnění údajů v aplikaci VeriFLY. Nepustí ani v mobilní appce, ani na webu.

 


screenshot-2022-06-07-174941.jpg

0